tel: 030 274 5115

Scheenbeenklachten

Scheenbeenklachten zijn veelvoorkomende klachten bij sporters. Voornamelijk hardloper, maar ook andere sporten waarbij herhaaldelijk kracht op de voeten en scheenbenen komt (denk aan ren-, maar ook springsporten). Er worden verschillende benamingen gebruik voor scheenbeenklachten. Twee veel voorkomende benamingen zijn shin splints en mediaal tibiaal stress syndroom (MTSS). Bij veel scheenbeenklachten is het periost (een gevoelige bekleding van het bot) geïrriteerd geraakt wat pijnklachten geeft.

Risicofactoren voor scheenbeenklachten:

Scheenbeenklachten zijn klachten die vaak geleidelijk aan ontstaan en steeds intensiever worden. Het is een typische overbelastingsklacht. Het is hierbij belangrijk om een goede balans te vinden tussen het belasten en het nemen van rust. Hier kan Fysio Moov jou goed bij ondersteunen.

Behandeling van scheenbeenklachten

De behandeling van scheenbeenklachten kan per persoon verschillen. Wij maken gebruik van en juiste balans tussen oefentherapie en rust nemen. Soms zetten wij andere technieken als dry needling, of shockwave therapie in ter ondersteuning van de behandeling