tel: 030 274 5115

Is de oorzaak van jouw klachten onbekend en heb je alles uit de kast gehaald zonder resultaat? Dan is echografie de oplossing – zonder aanslag op je lichaam kan de fysiotherapeut snel zien wat de aandoening is. Echografie is gemakkelijk en pijnloos en brengt de spieren, zenuwen en gewrichten in kaart. Hiermee is de oorzaak van de pijnklachten gemakkelijk te achterhalen en kan er een gericht behandelplan opgesteld worden.

Wat is echodiagnostiek?

Echografie is de meest efficiënte manier van diagnosestelling voor klachten aan jouw spieren, banden of weefsels. Met name voor hardlopers is deze behandelwijze erg interessant. Aan de hand van de echobeelden (zoals deze tijdens een zwangerschap) kunnen allerlei aandoeningen zichtbaar worden. Voorbeelden hier van zijn kneuzingen, scheuringen, ontstekingen en zwellingen. Aan de hand van de beelden op de echo kan de fysiotherapeut zien wat de aandoening is, en stelt samen met u een behandelplan op.

Wanneer wordt echografie toegepast?

Echografie of Echodiagnostiek wordt ingezet bij langdurige pijnklachten waar de oorzaak nog van onduidelijk is. Denk hierbij aan beperkingen aan de schoudersknieënheupen en ellebogen. Echografie is pijnloos, tast het lichaam niet aan en makkelijk toepasbaar. Uiteraard bespreken we voorafgaand aan de echo wat we gaan doen en tijdens de echo bespreken we met u wat we zien.

Vergoeding

Echografie is onderdeel van uw behandeling en wordt dus vergoed door uw zorgverzekeraar.