tel: 030 274 5115

Instabiliteit van de elleboog

Instabiliteit van de elleboog na trauma komt voor bij 6 op de 100.000 mensen. 25% van alle elleboogklachten zijn dislocaties. Bij elleboog instabiliteit is er een bandje van de elleboog gescheurd of volledig afgescheurd. Dit kan aan de binnenzijde of de buitenzijde van de elleboog zijn.

Oorzaak / Ontstaan van Instabiliteit Elleboog

De schade kan ontstaan bij een val of bij bijvoorbeeld een werpsporter die constant herhaalde bewegingen moet maken, waarbij grote krachten vrijkomen; denk hierbij aan een honkballer. Andere sporten die een risico vormen zijn: rugby, handbal, volleybal, voetbal en vechtsporten.

Herstel Instabiliteit van de Elleboog

  • Wanneer er geen operatie nodig is en afhankelijk van de mate van schade, kan er na 8 tot 12 weken weer volledig gesport worden. 
  • Wanneer er een operatie nodig is om de klachten te verhelpen zal het echter 4 tot 8 maanden duren voor u weer volledig kan sporten. 

Behandeling Instabiliteit Elleboog

Wanneer er geen operatie nodig is kan met fysiotherapie de beweeglijkheid van de gewrichten worden hersteld, daarna zou er gericht moeten worden getraind, waardoor de sporter zo snel mogelijk weer op het oude niveau is. 

Wanneer er een operatie nodig is geweest om de stabiliteit in het gewricht te herstellen, dan zal de fysiotherapeut in de eerste fase, wanneer de patiënt nog een sling draagt, de mobiliteit van het gewricht onderhouden. Daarna zal hij samen met de patiënt oefeningen doen om zo snel mogelijk weer op het gewenste niveau te komen.

Samen met ons kunnen wij de juiste behandeling bepalen. Neem eens contact met ons op en wij kijken of we u ermee kunnen helpen!

Geef een reactie