tel: 030 274 5115

Slijmbeursontsteking

Een slijmbeurs is een soort ballonnetje dat op veel plekken in het lichaam voorkomt. De slijmbeurs ligt tussen verschillende structuren en zorgt ervoor dat deze goed en veilig over elkaar heen kunnen schuiven zonder beschadigd te raken. Een slijmbeurs kan geïrriteerd raken door overbelasting of wanneer er een afwijking is in het bewegen van de keten. Voorbeelden hiervan zijn kracht- of mobiliteit-vermindering. Wanneer de slijmbeurs ontstoken is, dan spreek je van een slijmbeursontsteking.

Oorzaak van slijmbeursontsteking

Zoals bovengenoemd kan een slijmbeursontsteking ontstaan door overbelasting. Een mooi voorbeeld hiervan is wanneer iemand voor het eerst de grote heg in de tuin gaat snoeien. Het lichaam is niet gewend aan deze belasting en er treedt irritatie van de slijmbeurs op. Een ander voorbeeld is dat iemand niet gewend is om 20km te lopen. Doordat de persoon in kwestie niet sterk genoeg is of een bewegingsbeperking heeft in de keten, kan het zo zijn dat de slijmbeurs van de heup geïrriteerd raakt.

Herstel slijmbeursontsteking

Wanneer de slijmbeurs niet meer geïrriteerd wordt, zal deze pijn snel wegtrekken. Mocht u na 2 a 3 weken nog steeds last hebben, dan zal er waarschijnlijk iets zijn wat niet goed kan bewegen en de slijmbeurs blijft irriteren. De slijmbeurs kan pas herstellen wanneer deze niet meer geïrriteerd wordt.

Behandeling slijmbeursontsteking

Wanneer de klachten aanhouden, is het verstandig om een fysiotherapeutisch onderzoek in te plannen. De fysiotherapeut zal samen met u op zoek gaan naar de oorzaak. Wanneer de oorzaak gevonden is, kan de fysiotherapeut zijn bevindingen bevestigen middels echografie. Slijmbeursontstekingen zijn goed te behandelen met fysiotherapie. In 9 van de 10 gevallen is er geen injectie of behandeling met ontstekingsremmers nodig.

Krijg klacht in beeld via Echografie bij Fysio Moov

Wij kunnen de klacht goed in beeld krijgen door middel van echografie en onderzoek. Daarna start de revalidatie. Kom eens bij ons langs! Neem contact met ons op en maak een afspraak om het herstel te starten!