tel: 030 274 5115

Tenniselleboog

Een tenniselleboog of laterale epicondylitis is de meest voorkomende klacht aan de buitenkant van de elleboog. Het treedt vaak op bij frequent herhaalde bewegingen, waarbij de pols strekt met een rotatie naar buiten van de arm. Normaal gesproken herstelt het vanzelf, maar bij sommige patiënten blijft het klachten geven. Een tenniselleboog is een degeneratieproces van de pees die de pols strekt. Een tenniselleboog is treedt meestal op in de dominante arm.

Diagnose van een tenniselleboog

De diagnose wordt gesteld op basis van anamnese en onderzoek, waarbij de kans groot is als u klachten heeft aan de buitenzijde van de elleboog, dit al een tenniselleboog is.

Beloop van een tenniselleboog

Het beloop kan erg lang duren. Bij afwachtend beleid is er bij 80% van de patiënten herstel na 6 maanden, na 12 maanden is dit het geval bij 90%.

Kenmerken van een tenniselleboog

  • Pijn aan de buitenzijde van de elleboog
  • Last bij strekken van de pols aan de buitenzijde van de elleboog
  • Last bij naar buiten draaien van de elleboog

Behandeling van een tenniselleboog

Manipulatietechnieken in combinatie met rekken en krachtoefeningen, lijken het proces wat te versnellen. Ook hulp hierbij? Neem contact met ons op.

Fysio Moov specialist in tennisellebogen

Neem contact op voor een eerste afspraak zodat we gezamelijk het behandelplan kunnen opzetten.

Veelgestelde vragen over de tenniselleboog

Hoe kom je van een tenniselleboog af?

Blijf de arm zo veel mogelijk normaal gebruiken. Bewegen is goed, ook als het pijn doet. Mocht je pijn ervaren, doe de beweging dan zo langzaam mogelijk. Doet tillen, duwen of knijpen te veel pijn? Probeer dan of het wel lukt als u uw arm gebruikt in een andere houding.

Welke klachten heb ik bij een tennisarm?

Pijn of irritatie aan de zijkant van de elleboog, een rode en verwarmde huid en / of een zwelling aan de zijkant van de elleboog. De pijn kan uitstralen naar de onderarm, pols en hand. Het dichtknijpen van de hand, het draaien van de onderarm en het buigen van de pols kan moeite kosten.

Hoe lang duurt het herstel van een tenniselleboog?

Na zes tot twaalf weken zal er volledig herstel moeten hebben plaatsgevonden. Bij sommige mensen kan de pijn langer duren (tussen zes maanden en twee jaar). Bij het bezoek aan Fysio Moov bekijken we samen wat de verwachting is van de duur van de klachten.

Wat is het verschil tussen een tennisarm of een tenniselleboog?

Het is hetzelfde. Een tenniselleboog of tennisarm is de meest voorkomende aandoening van de elleboog. Een tenniselleboog is een ontsteking of irritatie ter hoogte van de aanhechting van de pezen aan de buitenkant van de elleboog. De medische benaming voor een tenniselleboog is epicondylitis lateralis.