tel: 030 274 5115

Aspecifieke nekklachten

Nekpijn is de op drie na meest voorkomende klacht in de praktijk. Tussen de 22% en 70% van de mensen krijgt ooit te maken met nekklachten.

Oorzaken Nekklachten

De klachten zijn aspecifiek omdat een oorzaak niet duidelijk kan worden vastgesteld. De pijnklachten kunnen uit meerdere locaties in de nek voortkomen, zoals de spieren of gewrichten. Nekpijn kan worden veroorzaakt door trauma of werk-gerelateerde factoren. De belangrijkste risicofactoren lijken oudere leeftijd, geslacht (vrouw), genetische aanleg, slechte geestelijke gezondheid en roken te zijn.

Hersteltijd en behandeling

De prognose bij natuurlijk verloop van aspecifieke nekpijn is vrij gunstig. Binnen de eerste 3 maanden zijn de meeste patiënten hersteld. Toch is de kans dat je opnieuw nekpijn krijgt groot. Na 1 jaar was 76% van patiënten met nekpijn volledig of grotendeels hersteld, 47% had nog nekpijn en 28% had arbeidsverzuim.

Er zijn veel studies gedaan rond nekpijn. Daarbij is ook veel onderzoek verricht naar wat manuele therapie in combinatie met oefentherapie kan betekenen voor nekpijn. Lees ook ons artikel op onze website over nekpijn.

Nekklachten? Maak een afspraak met één van onze manueel therapeuten

Deze kan je goed helpen om er vanaf te komen.