tel: 030 274 5115

Cervicogene hoofdpijn

Cervicogene hoofdpijn wordt veroorzaakt vanuit de nek en gaat dan ook vaak gepaard met nekklachten. Bij cervicogene hoofdpijn zijn er vaak pijnpunten in de nek aanwezig die bij palpatie zorgen voor hoofdpijn. De hoofdpijn uit zich rond het gebied van het voorhoofd en is niet kloppend van aard. Bij migraine is deze wel vaak kloppend. Cervicogene hoofdpijn wordt vaak omschreven als een ‘doffe’ hoofdpijn. Ook kunnen zich klachten voordoen in het nek-, schouder– of armgebied.

Oorzaken Cervicogene Hoofdpijn

Er zijn verschillende ideeën over de ontstaanswijze van cervicogene hoofdpijn. Zo kan het veroorzaakt worden door een trauma, denk hierbij aan een val of een aanrijding. Of door een verkeerde werkhouding. Toch is nog niet alles duidelijk en is de oorzaak ook niet altijd te achterhalen.

De rol van de fysiotherapeut bij Cervicogene Hoofdpijn

Uit onderzoek is gebleken dat manuele therapie en oefentherapie op de lange termijn klachten van cervicogene hoofdpijn kunnen verminderen. Combinatie van die twee blijkt het meest effectief te zijn. De manuele therapie zal zich richten op het verbeteren van de beweeglijkheid van de nek en middels oefentherapie zullen de nekspieren versterkt worden. Ook zal er gekeken worden naar de werkhouding en hier zullen aanpassingen in gedaan worden.

Bekend met deze hoofdpijn? Maak eens een afspraak en laat ons u helpen.