tel: 030 274 5115

Migraine

Migraine uit zich als een bonzende hoofdpijn die vaak gepaard gaat met misselijkheid en gevoeligheid voor licht en/of geluid. De hoofdpijn uit zich aan één zijde van het gezicht. Daarnaast verergert lichamelijke inspanning de klachten vaak.

Symptonen Migraine

Migraine komt voor in de vorm van aanvallen. De hoofdpijn kan tussen 4 en 72 uur opkomen en aanhouden en daarna dagen, weken of maanden afwezig blijven. Vlak voor een migraineaanval kunnen bepaalde symptomen zich voordoen, zoals onder andere het zien van flitsen, schitteringen of golvende beelden. Ook kan het zijn dat u tintelingen ervaart in een bepaald deel van het lichaam, of dat uw zicht verslechtert. Als de hoofdpijn eenmaal komt opzetten verdwijnen deze symptomen vaak. Een migraineaanval kan getriggerd worden door verschillende factoren, het kan komen door hormonale invloed, bepaald voedsel, weersomstandigheden of een overmatige activiteit van de hersenen.

De rol van de fysiotherapeut bij Migraine

De diagnose ‘migraine’ kan alleen gesteld worden door een huisarts of andere specialist. Wel kan de fysiotherapeut een belangrijke rol spelen bij de behandeling van of omgang met migraineklachten. Uit onderzoek is gebleken dat medicatie in combinatie met oefentherapie (aerobe training) en ontspanningsoefeningen effectief is voor het verminderen van migraine-aanvallen en verlagen van de pijnintensiteit tijdens een aanval. Een fysiotherapeutische behandeling zal zich richten op deze laatste twee componenten. Samen met de patiënt wordt er gezocht naar een juiste balans tussen inspanning en ontspanning. 

Bekend met migraine? Wij kunnen u helpen met oefentherapie en ontspanning. Maak eens een afspraak met ons.