tel: 030 274 5115

Sjors Schipaanboord

Over Sjors

Mijn naam is Sjors Schipaanboord, sinds korte tijd ben ik woonachtig in het gezellige Den Bosch. In 2014 heb ik mijn diploma fysiotherapie behaald aan de hoge school van Thim van der Laan. Na een jaar te hebben gewerkt als fysiotherapeut ben ik gestart met de Master Manuele therapie aan de SOMT. Deze heb ik afgerond in 2018. Na het afronden van mijn master kreeg ik de kans van Global Sports Communications om in Ethiopië topatleten te begeleiden op weg naar de Olympische Spelen. Het doel was om de atleten klachtenvrij in topvorm te krijgen en te behouden voor belangrijke wedstrijden zoals het WK atletiek, Tokyo, Berlijn en London marathon.

Ervaring
Voordat ik aan mijn avontuur in Ethiopië begon heb ik gewerkt in diverse praktijken rondom Utrecht. Binnen deze praktijken ben ik actief aan de slag geweest met zowel professionele als amateur sporters. Tijdens deze periode heb mij verder in het vak verdiept door verschillende cursussen te volgen. Voorbeelden hiervan zijn Echografie, shockwave therapie, schouderrevalidatie en Dry Needling.

Fysio Moov
Terug in Nederland besloot ik een nieuwe uitdaging aan te gaan; samen met mijn compagnons Noud en Bart openden we een praktijk in Den Bosch met als specialisme fysio,-, manuele therapie en revalidatie gericht op (top)sporters. Mijn missie is om de sporter te helpen in het behalen van zijn doel op ieder niveau.

Patiënten en vrienden omschrijven mij als een gedreven, sociaal en deskundig persoon. Ik vind het belangrijk om naast mijn analyserend vermogen ook ruimte te bieden voor een persoonlijk verhaal, waarbij de patiënt centraal staat. Dit komt in mijn optiek zowel de samenwerking als de behandeling ten goede.

Heb je een vraag of klacht of wil je graag dat ik met jou mee kijk en meedenk naar een passende oplossing of behandeling? Neem gerust contact op om een afspraak in te plannen.

Fysiotherapie den bosch veghel fysio moov sjors schipaanboord
Sjors Schipaanboord

Hardloopspecialist

Zoals Sjors al schrijft heeft hij in Ethiopië topatleten begeleidt op weg naar de Olympische Spelen. Het doel was om de atleten klachtenvrij in topvorm te krijgen en te behouden voor belangrijke wedstrijden zoals het WK atletiek, Tokyo, Berlijn en London marathon. Sjors heeft in deze tijd veel artikelen geschreven voor NN Running team over het voorkomen van blessures tijdens het hardlopen.

 • Drie tips om hardloopblessures te voorkomen. 
  1. Focus op meer dan het rennen alleen. Zorg dat je lichaam sterk is – naast de benen, ook in je heupen, core en rug.
  2. Eet binnen 20 minuten na het trainen. Zorg dat je na het trainen binnen 20 minuten proteine tot je neemt zodat je lichaam binnen twee dagen hersteld is.
  3. Begin tijdig met trainen. Of, zoals Sjors het noemt: heb respect voor de afstand. Want hoe fitter je bent, hoe minder problemen je tijdens en na het hardlopen zult hebben.
 • Five Star Birhanu
  • Artikel over marathonloper Birhanu Legese. Sjors was tijdens zijn prime days zijn fysiotherapeut en behandelde onder andere zijn aanwezige heupblessure.
 • Hard Core
  • Interview met Sjors over zijn tijd in Ethopie. Van het wennen aan de nieuwe cultuur, zijn draai vinden in zijn nieuwe baan, hyena’s en het winnen van het vertrouwen van de atleten.
 • Artikel over het trainen van Almaz Ayana

Meer weten over blessures tijdens het hardlopen en het voorkomen hier van?

Topsportfysiotherapie met Sjors Schipaanboord