Vaak zijn beenklachten afkomstig uit de lage rug of heupen. Benen worden natuurlijk eigenlijk altijd wel belast, zeker onze knieeen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan samen met jou op zoek naar de oorzaak van jouw beenklachten en stellen vervolgens een persoonlijk behandelplan op maat op.


Hoe ontstaan beenklachten?

Er zijn verschillende risicofactoren die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van klachten aan het been. Een veelvoorkomende oorzaak is een ongezonde leefstijl. Mensen die veel roken/drinken hebben ook een grotere kans op aderverkalking. Er zijn ook heel veel fysieke factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van beenklachten, zoals een sportletsel of artrose.

Hoe ontstaan beenklachten?

De voornaamste klachten die je ervaart zijn pijn, kramp of een moe gevoel tijdens het lopen of fietsen. De klachten verminderen wanneer in rust bent. Meestal bevindt de pijn zich in de kuit, maar kan ook optreden in het bovenbeen, de tenen, de voetzolen en de bilregio. Daarnaast kan de voet van been waar jij klachten hebt ook kouder aanvoelen of bleek verkleuren.
Bij de intake wordt de oorzaak van jouw beenklachten achterhaald. Op grond van de oorzaak wordt jouw behandeling bepaald. Hierna stelt de fysiotherapeut samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van dit behandelplan gaan wij samen met jou aan de slag om jou weer klachtenvrij te maken. Dit kan door middel van:

  • Adviezen en voorlichting
  • Massages
  • Mobilisaties en manipulaties
  • Oefeningen

Specifieke beenklachten