tel: 030 274 5115

Iris Kensenhuis over de Compex Ayre

Iris Kensenhuis over de Compex Ayre

Iris Kensenhuis doet verslag van het gebruik van de Compex Ayre boots.
Inhoud
Iris Kensenhuis Fysio Moov Bart Rouhof
Iris kensenhuis test voor Fysio Moov de nieuwe boots van Compex Ayre.
Iris Kensenhuis Fysio Moov

Rust en herstel is therapie.

“In 2021 hebben de begrippen rust en herstel meer betekenis voor mij gekregen. Onder begeleiding van Fysio Moov heb ik mij verdiept in manieren die voor mij bijdragen aan herstel. De delen van mijn lijf die i.c.m. het powerliften om extra aandacht vragen zijn veelal mijn benen en rug.”

Focus op de benen.

Ik heb de Compex Ayre sinds eind december 2021 in gebruik en deel in dit artikel mijn ervaringen tot nu toe.

De recovery boots lijken op een attribuut dat je zou gebruiken om richting de maan te vliegen. Niets is minder waar! Eenmaal aan en in gebruik is het al vrij snel duidelijk dat je op dezelfde bestemming blijft. Ik gebruik de boots drie keer per week na mijn trainingen. Prettig vind ik het dat de boots draadloos zijn. Na 1x opladen kan je 3 uur lang vooruit. Het is even zoeken en wennen wat de juiste compressie is en via de online handleiding kun je dit eenvoudig instellen en afstemmen op jouw eigen behoefte. Ik kies ervoor om de boots minimaal 30 minuten tot max 60 minuten aan te hebben in een sessie.

Mijn tips

Zoek een comfortabel plekje uit (een hoekje in de gym) of gewoonweg thuis op de bank of bed. Boekje + muziekje erbij en de recovery boots doen hun werk. Na een sessie voel ik dat mijn benen verlicht zijn en beweeg ik ook vrijer. De dagen erna is de spierpijn en/of gevoeligheid in benen na een zware training minder.

Ben je benieuwd en wil je de boots ook een keer uitproberen? Neem contact op met Fysio Moov! Zij hebben mij ook aan deze boots geholpen.

Over 2 weken zal ik een update geven over mijn ervaringen tot dan toe en effect op de training.