tel: 030 274 5115

Wat is het verschil tussen chronische en acute pijn?

De meeste pijn die we ervaren heeft een duidelijke oorzaak. Van het verzwikken van de enkel, tot het stoten van de voet. We noemen dit acute pijn, en de duur van deze pijn hangt af van de oorzaak. Na behandeling, genezing of tijd stopt de pijn. Sommige pijn duurt echter langer en heeft geen directe oorzaak. Of pijn die hoort bij een langdurige ziekte. Dit noemen we chronische pijn. Chronische pijn heeft invloed op uw leven, omdat het vaak invloed heeft op hoe je je voelt en wat je kunt doen.

Over chronische pijn

Hoe chronische pijn exact ontstaat weten we niet precies. Het is afhankelijk van hoe het lichaam reageert op pijn (bijvoorbeeld het extra gevoelig worden van de zenuwen, of het overgevoelig worden van de hersenen), wat de reactie is op de pijn (stress, gespannenheid en slapeloosheid) en hoeveel het lichaam in beweging is (minder fit lichaam, minder ontspannen). Daarnaast speelt de omgeving ook een rol.

Fysiotherapie bij Chronische Pijn

Wanneer mogelijk adviseren wij zo veel mogelijk te blijven bewegen en het lichaam in een fitte staat te houden. Bewegen en sporten is naast fysiek ook mentaal erg belangrijk en kan helpen beter om te gaan met de pijn. Fysio Moov helpt u graag bij activiteiten als bewegen en sporten. Beweegprogramma’s en oefenprogramma’s kunnen helpen het lichaam fit te houden / krijgen.