tel: 030 274 5115

Hockeyblessures

Hockey is na voetbal een van de meest gespeelde teamsporten in Nederland (1). Hockey is competitieve sport met een hoge speelsnelheid. Buiten het feit dat regelmatig sporten goed is voor de gezondheid, brengen sporten als hockey ook enige risico’s met zich mee. Binnen hockey heeft tot wel 75% van de hockey spelers een acute blessure opgelopen tijdens een wedstrijd of training (2).

Hockeyblessures

Binnen hockey zijn de meest voorkomende blessures kneuzingen en verrekkingen. Deze blessures komen voornamelijk voor in de benen. Hierbij worden er bij contact-blessures veel kneuzingen gezien. Verder zien we vaak problemen met enkelbandenkniebanden (bijvoorbeeld voorstekruisband), de meniscus of spieren in de benen. Deze blessures kunnen een verzwikking, of bijvoorbeeld een verkeerde draaibeweging als oorzaak hebben (3).

Ook zien we bij hockey regelmatig overbelasting klachten van zowel de benen als de armen.

Wat kunnen wij doen?

Wanneer een blessure goed behandeld wordt is het mogelijk om hier enerzijds goed van te herstellen, maar anderzijds ook om een recidief in de toekomst te voorkomen. Dit laatste stukje noemen wij preventief behandelen.

Bij Fysio Moov maken wij graag tijd voor je om je zo snel mogelijk weer terug het veld op te krijgen. Binnen Fysio Moov beschikken wij over verschillende apparatuur en kennis over (top)sport en revalidatie waarmee wij jou het beste kunnen ondersteunen in het traject.