tel: 030 274 5115

Wielrenblessures

Wielrennen is niet zo’n blessuregevoelige sport als bijvoorbeeld voetbal en hardlopen. Toch zien we bij Fysio Moov geregeld blessures voortkomend uit de sport. De klachten kunnen we verdelen in twee groepen: traumatisch en niet-traumatisch. Op deze pagina lees je alles over blessures die vaak voorkomen bij wielrenners.

Meest voorkomende blessures bij wielrennen

Traumatische blessures bij wielrennen

De meeste blessures bij wielrennen ontstaan door een val. Meestal gaat het hierbij een breuk van de schouder of het sleutelbeen. Bijna een kwart van de spoedeisende hulp bezoekers moet worden opgenomen. De laatste jaren neemt het aantal wielrenblessures toe.

Niet-traumatische blessures bij wielrenners

Ongeveer 85% van de fietsers krijgt te maken met een niet-traumatische blessure. De 6 meest voorkomende blessures zijn:

Tips van Fysio Moov

Heb je klachten tijdens het wielrennen of wil je de kans op blessures zo veel mogelijk verminderen?

Omdat je je op een fiets begeeft is het belangrijk dat de fiets goed afgesteld is op jouw lichaam. Laat dit door een professional controleren en aanpassen! Daar kunnen wij je helaas niet bij helpen 😉

Wat we wel kunnen doen is je tips meegeven over het voorkomen van blessures door middel van het doen van oefeningen. Voor wielrenners zijn oefeningen van belang die de spieren versterken, de techniek verbeteren en die de conditie, kracht en balans vergroten. Het gaat hierbij om de volgende oefeningen:

  • Stabiliteitsoefeningen
  • Core stability oefeningen
  • Statische rekoefeningen